Basisplaggene alle menn bør ha i garderoben

Nyheter22/08/2019

Har du de rette plaggene og det rette tilbehøret i basisgraderoben din, er du klar for ALT!

En god basisgarderobe gjør det enkelt å finne plaggene du trenger til alle anledninger. Trikset er å investere i plagg som aldri går av moten, og som kan styles opp og ned etter behov.

Det fine med klassiske basisplagg er at de lett kan kombineres med hverandre. De danner også et godt utgangspunkt enten du ønsker at stilen din skal være rocka, klassisk preppy eller hipster.

Velg klær med god kvalitet og nøytrale farger. Har du nøkkelplaggene på plass til hverdag og fest, slipper du å føle at du ikke har noe å ha på deg. For å sette prikken over i-en på et klassisk basisantrekk, kan du spe på med statement plagg/trendelementer og tilbehør.

Enkle jeans og chinos

En klassisk jeans blir aldri feil, og kan brukes til de fleste anledninger. Jeans kommer i mange fasonger – velg den som passer best til deg, og du har et plagg du vil ha glede av i mange sesonger. En mørk jeans passer til absolutt alt. Bomullsbukser, eller chinos som de også kalles, i blått eller beige passer like fint til en sporty look som til en blazer. En lysere jeans passer fint til en mer avslappet stil og ikke minst til vår- og sommermånedene.

Dresser og blazere

Det ideelle for en komplett basisgarderobe, er å ha to dresser. En sort dress til de mer formelle og høytidelige anledningene, og for eksempel en blå dress som kan fungere like godt til jobb som til fest. Jakken til denne dressen kan gjerne brukes alene over et par jeans. Invester gjerne også i en blazer – en mørkere en til høst/vinter, og en lysere til vår- og sommermånedene. Tøffe blazere finner du i alle prisklasser.

Bilde av dress, skjorte og bukser

Bilder fra Bertoni (www.bertoni.com), Solid (@Solid_official) og Blend (www.blendcompany.com). 

Gode t-skjorter

Ensfargede t-skjorter i nøytrale farger danner en viktig basis i garderoben din. Gå for noen i god kvalitet slik at de overlever mer enn et par runder i vaskemaskinen.

Genser

Ullgensere eller bomullsgensere med rund hals, v-hals eller høy hals er plagg du vil få stor glede av. Slike gensere kan brukes alene eller under en blazer for en litt mer pyntet look.

Frakk

Let etter en variant som fungerer både over dressen og til en mer sporty hverdagslook. Utvalget er stort, så det er ingen grunn til å ty til allværsjakka når du har pyntet deg med en stilig dress.

Bilde av herrefrakk, hvit skjorte og bikerjakke

Bilde fra Volt (www.voltfashion.com), Blend (www.blendcompany.com) og Volt (www.voltfashion.com). 

Skjorter

En tidløs pen hvit skjorte, som fungerer like fint med og uten slips eller sløyfe, er et must i basisgarderoben. Legg gjerne også til en penskjorte i lyseblått. I tillegg vil du få mye glede av en litt grovere og mer casual oxfordskjorte og en olaskjorte. Olaskjorten gjør seg like godt under en dressjakke/blazer til fest, som over en t-skjorte til hverdags.

Sko

Sko er ofte kostbart, men investerer du i gode sko og samtidig er flink til å ta vare på skoene, kan du ha glede av de lenge. Kjøp et par pensko som du kan bruke både til dress og til jeans, gjerne et par sorte og et par brune. Kjøper du i tillegg et par sneakers, har du alle skoene du trenger for å se bra ut både til hverdag, jobb og fest.

Skinnjakke, bomberjakke eller olajakke

Et annet plagg som gjør seg godt i basisgarderoben er en litt kortere jakke til en hverdagslig og casual stil.

Glem ikke tilbehøret som setter prikken over i-en på antrekket:

  • Sort og/eller brunt belte
  • Solbriller
  • Klokke
  • Slipsnål og mansjettknapper til de fine anledningene
  • Slips og/eller sløyfe
  • Skulderveske eller PC-veske
  • Glem heller ikke sokker og boxershorts

Av Nerstranda

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

94 02 36 44

Hjemmeside

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20Lørdag 10-18

Kontakt

98 90 67 48
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20Lørdag 10-18

Kontakt

77 67 61 81
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

77 65 37 30
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

94 02 36 44
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

77 01 35 86

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

HVERDAGER 09-20 / LØRDAG 10-18

Phone : +47 77 65 37 00
> Kontakt oss

Top