FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM

Trend28/02/2019

Fastelavn er på søndag 3.mars. Her har du en lekker oppskrift på fastelavnsboller med blåbærkrem som du kan prøve fra Kitch'n!

Fastelavnsboller:

50 g fersk gjær

3,5 dl melk (romtemperert)

500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)

100 g sukker

100 g smør (romtemperert, i terninger)

½ - 1 ts kardemomme

½ ts bakepulver

½ ts salt

1 egg til pensling

Krem:

3 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

Hjemmelaget blåbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy fra butikk

Til servering:

Dryss med melis og ferske blåbær

 

Hvordan lage dem?

Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn blåbærsyltetøyet (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med noen friske blåbær ved siden av.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl/Kitch'n. På bildene ser du Rhombe-tallerken fra Lyngby Porcelæn-

 

Skulle du mangle utstyr til oppskrift har Kitch'n Nerstranda alt du trenger for å lage dem. God fastelavn!

Av Nerstranda

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

51 11 71 24

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider
HVERDAGER 09-20 / LØRDAG 10-18

Phone : +47 77 65 37 00
> Kontakt oss

Top