Slik finner du den perfekte jeansen

Nyheter06/09/2019

Høy på livet, lav på livet, skinny eller boyfriend jeans? Synes du det er frustrerende vanskelig å finne den jeansen som sitter perfekt? Her får du gode råd til hvordan du kan gå frem.

Hånda i været hvis du blir svett bare av tanken på å kjøpe nye jeans. Det å finne frem i det store utvalget av ulike jeansmodeller kan være en utfordring, men fortvil ikke. Det finnes råd og tips i jakten på jeansen som passer best til akkurat deg. En jeans er et must i basisgarderoben, og nettopp derfor er det viktig at den sitter fint og at du føler deg vel.

Spør en ansatt

Kanskje veldig selvsagt, men mange kvier seg for å spørre om hjelp. Husk at de ansatte i klesbutikkene er eksperter på feltet, så bruk kunnskapen deres for alt det er verdt. Fortell hva du er på jakt etter og hvordan du vil at jeansen skal sitte. De vet hva som fungerer best på ulike kroppstyper og kroppsbygninger. La den butikkansatte finne frem størrelser og modeller med ulike passformer etterhvert som du prøver, så slipper du å kle av og på deg.

Sett av tid

Å finne den perfekte jeansen krever litt tålmodighet – slik er det bare. Ikke kjøp de første og beste som sitter ok, men vent til du finner paret som sitter akkurat slik du ønsker.

Bilde av kvinner i jeans

Mom jeans og Peachy High skinny jeans med stretch fra Bik Bok (www.bikbok.com) og straight high waist jeans fra H&M (www.hm.com/no). 

Ulike modeller, merker og typer

Ofte har vi en ide om hva vi tror vi kler best, men ofte kan vi finne gull ved å prøve noe nytt. Spør den ansatte om hvilke modeller han eller hun vil anbefale deg, og prøv så de ulike alternativene. Kanskje du blir overrasket og får en ny favoritt.

Ta på sko og gå ut

Prøv jeansene med sko, gå ut av prøverommet og finn et speil som lar deg se deg selv på litt avstand. Dette gir oftere et riktigere inntrykk enn når du står inne i et trangt prøverom.

Kjøp en ekstra

Når du finner jeansmodellen som passer perfekt til kroppsfasongen din og som er komfortabel på, kan det jo være en idé – dersom du har mulighet – å kjøpe en ekstra av den som sitter som et skudd. Gå for en i samme denimfarge, en annen denimnyanse eller kanskje en i sort dersom du trenger det.

TIPS: Velger du en jeans med litt stretch kan det ofte lønne seg å velge den størrelsen som sitter skikkelig – nesten litt for stramt – da denim med stretch har en tendens til å gå litt ut i størrelsen ved bruk. Vanlig denim uten stretch vil også strekke seg litt. Klarer du å dra opp glidelåsen, passer den.

Bilde av kvinner i jeans

Slim jeans fra Fransa (www.fransa.com) og wide high jeans fra H&M (www.hm.com)

Oversikt over ulike modeller som du vil støte på i jakten på den perfekte jeansen:

  • Lavt liv
  • Highwaist jeans
  • Skinny jeans
  • Regular fit
  • Boyfriend jeans
  • Bootcut jeans
  • Rette ben/straight fit
  • Mom jeans

Kjekt å vite: Jeansstørrelser blir oftest oppgitt i tommer. 1 tommer tilsvarer 2,54 centimeter. De fleste jeansmerker bruker et dobbelt mål, som for eksempel 28/32. Det første tallet angir størrelsen i livet, og det andre er lengden på bena. Noen merker bruker også XXS-XXL.

Av Nerstranda

Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20 Lørdag 10-18

Kontakt

77 01 36 85
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20Lørdag 10-18

Kontakt

77 69 24 50
Vis på kart

Åpningstider

Mandag-fredag 09-20Lørdag 10-18

Kontakt

63 87 00 00

Hjemmeside

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

HVERDAGER 09-20 / LØRDAG 10-18

Phone : +47 77 65 37 00
> Kontakt oss

Top